Читај ми

У СУБОТУ ПРОСЛАВА ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ САДА

Ове године навршава се 95 година од ослобођења Новог Сада у Првом светском рату. Тим поводом, у суботу, 9. новембра биће организована прослава којом се обележава тај важан датум.

Централна свечаност почиње у 13.00 часова код Београдске капије. Том приликом присутнима ће се обратити градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и други званичници, а на Београдску капију биће враћена и освећена реплика спомен плоче ослободиоцима. У програму ће наступити Војни оркестар, а новосадски глумци подсетиће присутне на говоре Јаше Томића, др Игњата Павласа и мајора Војислава Бугарског. По завршетку свечаности, маршевска колона коју ће предводити коњаник у униформи Српске Војске из Првог светског рата, затим ешалон војника, ешалон Гарде Војске Србије, Војни оркестар Гарде и три ешалона Прве бригаде Копнене војске проћи ће кроз Београдску капију и преко Варадинског моста доћи до Дома Војске на Београдском кеју, где ће почасна чета Гарде Војске Србије одржати егзерцир. Позивамо све суграђане да се окупе код Београдске капије и присуствују обележавању Дана ослобођења Новог Сада.

Због одржавања ове свечане манифестације саобраћај ће бити обустављен од 9,00 до15,00 часова, у улицама Прерадовићевој и Београдској, од Дунавске дивизије до Трга Владике Николаја у Петроварадину. Варадински мост биће затворен у интервалу проласка Ешалона Војске Србије и Гарде, а Београдски кеј од 12,00 до 15,30 часовa.

Нови Сад, 8. новембар 2013. године