Читај ми

У НОВОМ САДУ ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ГЛАВНОГ ПОШТАНСКОГ ЦЕНТРА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је постављању камена темељца за изградњу Главног поштанског центра, а то су симболично учинили председник Владе АПВ др Бојан Пајтић и генерални директор ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Горан Ћирић. Будући ГПЦ Нови Сад имаће савремену поштанску и информационо - комуникациону инфраструктуру, а неки од садржаја који су предвиђени у објекту су сортирање пакета, хибридна пошта, пост експрес и пошта царињења.

Према речима Бојана Пајтића Пошта Србије је у протеклих годину дана много улагала на територији Војводине, а како је оценио, овај центар обезбедиће бржу и квалитетнију услугу грађанима и пружити неопходну комуникацијску логистику инвеститорима.

- У овом тренутку имамо преко 150 милиона евра инвестиција у Новом Саду у различитим пројектима и ја очекујем да ће до краја године та цифра бити још већа. Најважније је што у тешким економским условима успевамо да завршимо велике послове – истако је градоначелник Новог Сада Игор Павличић и изразио очекивање да ће поштански центар бити важна подршка даљем развоју Града.

Површина новог објекта, који ће бити смештен у Приморској улици, биће 4.208,24 м2, део који се реконструише има 1.641,00 м2, а према речима Горана Ћирића инвестиција је вредна око 370 милиона динара.


Нови Сад, 29. септембар 2011. године