Читај ми

У НОВОМ САДУ 3 988 УПИСАНИХ ПРВАКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић и директорица Фондације Универекспорт Оливера Ћирковић присуствовали су свечаном пријему ученика првог разреда у школи ''Иван Гундулић''. Том приликом првацима су уручени поклон пакети Фондације Универекспорт, која већ трећу годину за редом у сарадњи са Градом и Министарством реализује ту друштвено одговорну акцију, а она обухвата све новосадске ђаке прваке.

- Свим ђацима који полазе у први разред, њиховим родитељима, али и свим ученицима, и запосленима желим срећан почетак нове школске године. Компанија Универекспорт и овог пута исказује друштвену одговорност, а Град Нови Сад издвојио је 1 700 000 динара за публикације Прварица и Азбучна добродошлица, као мали знак пажње првацима и њиховим родитељима. За мене је најлепша вест да ове године има 3 988 уписаних ђака, односно 232 првака више у Новом Саду. То је доказ да град расте, и то је гаранција боље будућности јер ова деца ће бити боља од нас. Ми смо делимично инвестирали у објекат школе у Гундулићевој улици, а већа инвестиција реализована је у одељењу школе на Ченеју, где су саграђени фискултурна сала и спортски терени. Важна информација је и да је Град издвојио новац за пројектовање надоградње односно проширења ове школе, с обзиром на то да алмашки крај има све више становника. Велики је притисак за проширење капацитета и у основним и у средњим школама, али то нас радује – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Помоћница министра просвете Весна Недељковић рекла је да је школа ''Иван Гундулић'' једна од бољих у пројекту ''Предузетништво''.

- Били смо на Ченеју и одушевљени смо органском баштом, те настављамо са подршком том пројекту, и у овој, и у другим школама. Прваке чекају промене наставног плана и програма, али најважније је да ће просветни радници дати све од себе да они заволе школу – истакла је Недељковић.

Према речима директорице Лидије Радуловић ове године ће у школи ''Иван Гундулић'', која обележава 209 година постојања, бити четири одељења првака са 85 ученика, три у матичном објекту, а једно на Ченеју.

Нови Сад, 31. август 2018. године