Читај ми

ТРЕЋИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР „НЕВИДЉИВИ ХЕРОЈИ“

Међународни боксерски турнир у сениорској конкуренцији „Невидљиви хероји“, у организацији Клуба борилачких вештина „Патриоте“, почео је јуче, на Спенсу, а другог дана турнира, пред почетак финалних борби присутне је поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. Он је изразио задовољство што се трећу годину заредом одржава турнир који поред спортског има и хуманитарни карактер будући да је посвећен палим борцима Новог Сада, у ратовима од 1991-1999. године.

- Tурнир „Невидљиви хероји“ скреће пажњу на наше сународнике који су дали своје животе за отаџбину. Такође, та манифестација доприноси популаризацији бокса, подсећа на значај овог спорта, који у нашој земљи има богату историју. Нови Сад воли и негује борилачке вештине и зато ћемо увек подржати спортске манифестације које поред тога што промовишу младе спортисте, негују сећање на наше хероје. Бокс је спорт храбрих и истрајних, оних који верују у спорт као витештво - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

На Турниру, поред бораца из целе Србије, такмиче се и сениори из Словеније, Грчке, Македоније и са Кипра. Према речима организатора турнира Миодрага Смиљанића такмичење се организује уз поштовање свих епидемиолошких мера, а одржавање таквог континуитета, упркос епидемији има велики значај у процесу озбиљног спортског рада и стварања шампиона. Он је објаснио да ће средства прикупљена од стране чланова и пријатеља Клуба борилачких вештина „Патриоте“ бити уплаћена на рачун удружења „Косовски божури“, из Новог Сада које помаже борцима и ратним ветеранима.

Нови Сад, 20. новембар 2021. године