Читај ми

ТРЕНУТНО У НОВОМ САДУ НЕМА ПОТРЕБЕ ЗА УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

На седници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној у суботу 4. фебруара 2012. године, којом је председавао градоначелник Новог Сада Игор Павличић, размотрени су извештаји свих чланова штаба и закључено је да је стање у Новом Саду редовно. Град Нови Сад предузео је све мере како би обезбедио нормално функционисање виталних система, а током претходног периода обезбеђено је довољно механизације и средстава за одржавање Града у условима временских неприлика.
Главне саобраћајнице у Новом Саду су проходне, а према извештају надлежних служби у последња два дана било је далко мање саобраћајних незгода. Процена Стручних служби, које дежурају на терену, је да ће зимске службе и од понедељка, када ће према прогнози метеоролога поново падати снег, моћи да одржавају проходност путева.
На седници Градског штаба закључено је да нема разлога за обуставу рада вртића. Одлуку о раду основних и средњих школа донеће ресорно министарство. Чланови штаба позивају грађане да поштују Одлуку о уређењу града, и да чисте снег испред својих кућа, зграда и локала како би заједно допринели да улице буду проходне и да буде што мање незгода. Новосађани који немају потребан алат за чишћење снега могу се јавити у своје Месне заједнице и надлежним градским предузећима. Тренутно је најоптерећенији систем електродистрибуције, па се грађани такође позивају да максимално рационализују коришћење великих потрошача електричне енергије, поготово уколико се греју, или догревају на струју.
Градски штаб биће у сталном заседању, пратиће даљи развој ситуације на терену, и у складу са тим предузимати потребне мере, о чему ће редовно обавештавати јавност.

Нови Сад, 4. фебруар 2012. године