Читај ми

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ЗА ЕМИНЕНТНЕ ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ поздравио је добровољне даваоце крви „Изворног клуба 100“ на традиционалном новогодишњем пријему у Градској кући. У чланству тог клуба налази се више од сто Новосађана са рекордним бројем добровољних давања крви.


- Својим доброчинством и племенитом мисијом дајете велики допринос у развијању људске свести о важности помагања другим људима. Не постоји адекватна реч којом бисмо вам се захвалили за хуманост коју сте толико пута исказали – рекао је проф. др Александар Кираљ захваливши се даваоцима крви у име свих Новосађана. Честитајући им божићне и новогодишње празнике пожелео им је да своју племенитост и доброчинство пренесу и на млађе генерације.


Председник „Изворног клуба 100“ Миодраг Ђукић рекао је да Нови Сад има преко 220 суграђана који су добровољни даваоци крви, од којих је укупно 145 суграђана са 100 и више давања док 50 и више давања има 76 суграђанки, чиме ретко који град може да се похвали. Они су према евиденцији Завода за трансфузију крви, стекли ексклузивно право чланства у „Изворном клубу 100“.

Нови Сад, 23. децембар 2011. године