Читај ми

ТРАДИЦИОНАЛНИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ГОЛФУ „NOVI SAD OPEN“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствоваo je конференцији за новинаре на којој jе најављен традиционални међународни турнир у голфу „NOVI SAD OPEN“ који ће бити одржан у недељу 27. априла. Турнир организује голф клуб Центар из Новог Сада, свечано отварање је у 10.00 часова, а ''Дан отворених врата'', део турнира који је отворен за све који желе да се опробају у овом спорту, почиње у 14.00 часова.

- Голф је у Србији на пионирском нивоу, а овакви турнири, који су отворени за грађане, су одлична прилика за његову популаризацију. Србија има свега два голф терена, и јако ми је драго што једним управља новосадски голф клуб. Неспорне су спортске вредности голфа, али он има своју улогу и у развоју туризма и привреде, тако да ће Град увек подржавати овакве манифестације – истакао је Предраг Свилар.

Реч је о шестом по реду турниру, а према речима организатора, досадашња искуства су била изванредна и исказан је велики интерес играча из региона сваке године.

- Захваљујем се Граду Новом Саду што препознаје нашу визију да овај спорт омасовимо у и нашој земљи, с обзиром на то да у свету голф представља један од најмасовнијих индивидуалних спортова. У сарадњи са Голф асоцијацијом Србије организујемо голф академију, јуниорску школу голфа, и наши јуниори на турнирима показују да су на истом нивоу са играчима из земаља у којима је овај спорт далеко развијенији – нагласио је председник голф клуба Центар Саша Јокић.

Како је речено на конференцији, такмичење ће се одвијати у три категорије - за мушкарце, жене и јуниоре, на 18 рупа.

Клуб Центар у сарадњи са Голф асоцијацијом Србије реализује и програм обуке ученика у три новосадске основне школе - ''Ђорђе Натошевић'', ''Прва војвођанска бригада'' и ''Коста Трифковић'', а тим састављен од најбољих играча из тих школа представља Нови Сад на турнирима у Београду.

Голф Центар се простире на површини од 38 хектара. У оквиру тог комплекса налази се голф терен са 9 поља, дужине 2701 м (5402м) и пар 36 (72), Driving Range са уређеним и опремљеним тренажним боксовима, putting green, chipping green, pitching green i Club house са рецепцијом, клупским салоном, чланском канцеларијом и терасом смештеном у срцу Голф Центра. Терен је урађен по светским стандардима, почев од дизајна, система за наводњавање, травнатих смеса, па све до природних и вештачких голф препрека (језерца, пешчане препреке, засади, биотоп). Терен је изузетно интересантан и изискује максималну концентрацију и прецизност.

Нови Сад, 24. април 2014. године