Читај ми

СВЕТСКИ ДАН ШУМА ОБЕЛЕЖЕН У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је акцији поделе 5 000 бесплатних садница храста, дуда, бреста и еводије грађанима, поводом обележавања Светског дана шума, коју су организовали Институт за низијско шумарство и животну средину Нови Сад и Град Нови Сад.


- Захваљујем Институту што је и ове године издвојио значајан број садница дрвећа која расту у равници Војводине, за наше суграђане. Поред акције која је данас у току и након које ће више хиљада стабала дрвећа бити засађено од стране наших суграђана, ми као Град планирамо да посадимо још 10 000 стабала у граду. Иако је проценат зелених површина у Новом Саду у протекле четири године дуплиран, ми настављамо да озелењавамо град, како бисмо на тај начин допринели решавању многих проблема у вези са загађењем и оплеменили наш град – рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да ће у будућности, уколико се овим темпом настави озелењавање, Нови Сад постати права зелена оаза.


Професор др Саша Орловић са Института за низијско шумарство и животну средину Нови Сад изразио је задовољство што подела садног материјала претендује да постане традиција у Новом Саду и рекао да се на овај начин, уз јачање свести грађана о неопходности очувања здраве животне средине, ради и на повећању шумовитости у граду.

Нови Сад, 21. март 2012. године