Читај ми

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Члан Градског већа за образовање Немања Старовић присуствоваo je свечаности поводом обележавања Дечије недеље у вртићу "Дунавски цвет", где се се у оквиру програма "Уз друга се лепше плеше", дружила деца различитих националности.

- Задовољство ми је што сам данас присуствовао веома богатом певачко-играчком програму у којем су учествовали најмлађи Новосађани, који су се окупили да се друже и поделе једни са другима своје културно наслеђе. У вишенационалном граду као што је Нови Сад, увек треба радити на ширењу и неговању традиције националних мањина, а Градска управа за образовање ће увек тежити томе да подржава овакве и сличне пројекте – рекао је Немања Старовић.

Деца из вртића „Дунавски цвет“ у којем се негују традиција, фолклорно и културно наслеђе свих националности и мањина су се представила традиционалним народним играма на српском и мађарском језику. Гости су била деца из СОС Дечјег села у Сремској Каменици, представници МЗ „Јужни Телеп“ и представници мађарског КУД „Петефи Шандор“.

Нови Сад, 6. октобар 2011. године