Читај ми

СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ЈЕСЕЊИ САЈМОВИ У НОВОМ САДУ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном отварању Међународних јесењих сајмова који ће на Новосадском сајму трајати од 2. до 6. октобра. Присутнима су се на церемонији отварања обратили и генерални директор Новосадског сајма др Драган Лукач, као и прослављена спортисткиња Ивана Шпановић којој је ове године припала част да свечано отвори ту сајамску манифестацију.

- Сајам је место директног сучељавања понуде и потражње, место откривања нових производа, упознавања конкуренције, место за промоцију. Све то значи да га карактерише изузетан социјални и економски значај. ЛОРИСТ је велики бренд Новог Сада и Србије, а његов историјат и традиција су међународно препознатљиви. У заједничком је интересу свих нас да радимо на даљем унапређењу привредних грана које се овде промовишу, а које играју значајну улогу у креирању нових радних места и стварању новог капитала – рекао је градоначелник и додао да се нада да ће кроз капије ЛОРИСТ-а проћи велики број грађана.

Генерални директор Новосадског сајма др Драган Лукач рекао је да очекује да ће сви посетиоци видети оно што раније нису видели, да ће се сви лепо осећати, а да ће излагачи имати и добар комерцијални успех. Атлетичарка и рекордерка Ивана Шпановић на свечаној церемонији отварања сајмова „ЛОРИСТ“, туризма и коњарства и серсана је у свом обраћању напоменула како Новосадски сајам, уз Град и Покрајину, помаже да спортисти реализују све своје активности и пожелела свима пријатан боравак у Новом Саду.

Од среде до недеље биће уприличен 46. Међународни сајам лова, риболова и спорта ЛОРИСТ, у оквиру којег се одржавају и 3. Међународни сајам шумарства, 22. Међународни сајам ЕКО СВЕТ, 20. Међународни сајам хортикултуре, 46. Међународни сајам туризма и 4. Међународни сајам коњарства и серсана.

Нови Сад, 2. октобар 2013. године