Читај ми

СТАБИЛИЗУЈЕ СЕ СТАЊЕ ПОЛИЦАЈЦА РАЊЕНОГ НА АДИЦАМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и начелник Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић упутили су се данас у Клинички центар Војводине у посету повређеном полицајцу који је приликом обављања службеног задатка задобио тешке телесне повреде опасне по живот. Инцидент се догодио у насељу Адице, где је повређени полицајац, са још једним колегом дошао на рутинску интервенцију по позиву једне жене. Иако рањен, полицајац је успео да одреагује и узврати, и том приликом рани нападача, а потом је хитно оперисан у Ургентном центру и смештен у јединицу интензивне неге.

- С обзиром на то да данас нисам био у прилици да обиђем рањеног полицијског службеника, јер ми то на жалост није омогућено од стране Клиничког центра Војводине, могу само да пренесем информације добијене од стране дежурног лекара који води рачуна о здравственом стању повређеног полицајца. Његово стање је непромењено, не погоршава се и редовно се прати његов напредак. Он је свестан и комуницира, а најважније је што су прогнозе лекара оптимистичне и што све иде у правцу опоравка. Желим да искажем велику захвалност у име Града Новог Сада и у своје лично име полицијском службенику који је вршећи одговорно свој посао, мучки и кукавички нападнут, при томе животно угрожен, а и у таквом стању успео да се одбрани од нападача – рекао је градоначелник и додао да је сада најважније да се починилац казненог дела адекватно казни од стране надлежних органа како се овакви инциденти не би понављали.

Начелник Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић истакао је да су вести о опоравку колеге веома задовољавајуће и да се, овог трећег постоперативног дана, могу констатовати само стабилни витални параметри у његовом здравственом стању. Он је рекао да је напад на полицајца - напад на државу, а да се надлежни државни органи морају више ангажовати по питању безбедности полицијских службеника, првенствено у вези са набавком одговарајуће опреме.

Нови Сад, 21. април 2014. године