Читај ми

СТАЊЕ У НОВОМ САДУ РЕДОВНО

Градски штаб за ванредне ситуације размотрио је извештај свих чланова штаба и закључено је да је стање у Новом Саду редовно. Град Нови Сад предузео је све мере како би обезбедио нормално функционисање виталних система, а током претходног периода обезбеђено је довољно механизације и средстава за одржавање Града у условима временских неприлика. Зимске службе раде свакодневно 24 сата на чишћењу снега, максималним капацитетом.


Главне саобраћајнице у Новом Саду су проходне, а на позив Штaба за ванредне ситуације Града Новог Сада да помогну у чишћењу снега и леда одазвало се 860 Новосађана. Током данашњег и сутрашњег дана, чистиће се аутобуска стајалишта, пешачки прелази, прилази стајалишту, пешачке стазе до објеката и зграда, као и прилази домовима здравља, болницама, вртићима и другим важним објектима у граду и приградским насељима.


Предшколска установа функционише редовно, док су ученици основних и средњих школа, према одлуци надлежног министарства, ове седмице на распусту.


Сва градска предузећа функционишу нормално, а најоптерећенији је систем електродистрибуције, па је упућен позив грађанима да максимално рационализују коришћење великих потрошача електричне енергије, поготово уколико се греју, или догревају на струју.


Градски штаб позвао је грађане да поштују Одлуку о уређењу града, и да чисте снег испред својих кућа, зграда и локала како би заједно допринели да улице буду проходне и да буде што мање незгода, а Новосађани који немају потребан алат за чишћење снега могу да се јаве у своје Месне заједнице и надлежним градским предузећима. Због великог одзива суграђана, сутра неће бити потребе за ангажовањем додатних радника на чишћењу снега.


Градски штаб је у сталном заседању, прати развој ситуације на терену, и у складу са тим предузима потребне мере, о чему се редовно обавештава јавност.

Нови Сад, 6. фебруар 2012.