Читај ми

СРЕДСТВА ЕУ ЗА ПРОЈЕКАТ СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ

Граду Новом Саду је одобрен пројекат из области социјалне инклузије под називом "Home Care Services in Novi Sad" који ће се реализовати у партнерству са Центром за социјални рад Града Новог Сада и Новосадским хуманитарним центром. Вредност пројекта је 111.160,00 ЕУР, а финансира га Делегација Европске уније у Републици Србији кроз пројекат Унапређење права и запошљавања и животних услова избеглих и расељених лица у Србији. Пројекат "Home Care Services in Novi Sad" ће трајати 13 месеци, а реализоваће га Градска управа за социјалну и дечију заштиту у сарадњи са наведеним партнерима.

Основне активности пројекта су успостављање тима Службе помоћи у кући, што подразумева селекцију, тренинг и организацију функционисања тима, пружање услуга кућне неге и помоћи циљним групама у Новом Саду и у приградским насељима, као и координација и кооперација између кључних актера на локалном и покрајинском нивоу.
Циљ пројекта је допринос процесу интеграције избеглих лица и интерно расељених лица у Србији и њиховом једнаком учешћу у друштву. Намера је да се унапреде капацитети за самосталан живот најугроженијих избеглих лица, интерно расељених лица и локалног становништва, чиме ће се допринети решавању егзистенцијалних проблема угрожених грађана у Новом Саду.


Укупно 28 пројеката локалних сампоуправа је одобрено за финансирање, што је потврђено на свечаној додели грантова у Београду, којој су присуствовали Њ.Е. Венсан Дежер, Амбасадор Европске уније у Србији и Расим Љајић, Министар рада и социјалне политике.

Нови Сад, 29. фебруар 2012. године