Читај ми

СПОРАЗУМ О ЗАЈЕДНИЧКОМ ДЕЛОВАЊУ ГРАДА И АД „НОВОСАДСКИ САЈАМ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и предеседник Скупштине Града Новог Сада Синиша Севић разговарали су са делегацијом малих акционара АД „Новосадски сајам“, коју су предводили председник Управног одбора малих акционара проф. др Спасоје Бјелица и председник Основне организације Синдиката запослених и члан Управног одбора малих акционара Синиша Томашевић.

Током разговора постигнут је договор да мали акционари овог предузећа у што краћем року доставе предлог споразума о заједничком деловању малих акционара и синдиката запослених  АД „Новосадски сајам“ и Града Новог Сада, а у интересу заштите права свих страна.

Такође је истакнуто да Град Нови Сад  нема никакву намеру да се меша у оперативно управљање Сајмом, већ жели да то препусти најкомпетентнијим људима, који могу и желе да узму учешће у функционисању ове институције, што ови који тренутно воде Сајам то апсолутно нису.

Новосадски сајам ове године обележиће 90 година постојања, као и  80 година одржавања Међународног пољопривредног сајма, а жеља Града је да АД „Новосадски сајам“ буде најрепрезентативнији бренд Новог Сада и да поврати стари сјај и славу.

 

Нови Сад, 11. фебруар 2013. године