Читај ми

СОМБОРСКИ БУЛЕВАР ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Градоначелник Новог Сада Игор Павчличић, председник Скупштине Града Александар Јовановић и в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Мирјана Дејановић присуствовали су отварању Сомборског булевара за саобраћај, а кружном раскрсницом први су се провозали представници медија. Том приликом градоначелник је истакао да је отварање Сомборског булевара само једна од значајних инвестиција која је рализована у складу са обећаним роковима и најавио скори почетак важних инфрструктурних пројеката.

- Завршетком изградње друге деонице Сомборског булевара, бржи, лакши и једноставнији проток саобраћаја повезаће западне делове нашег града са Лиманима и у значајној мери растеретити улаз у град из правца Бачке Паланке. Идуће недеље почеће и реализација четврте фазе изградње Булевара Европе, а уследиће и активности на решавању важног комуналног проблема, односно крећемо са изградњом канализације на Сајлову- нагласио је градоначелник Павличић.

Председник Скупштине Града Александар Јовановић рекао је да ће се ефекти изградње нових булевара у Новом Саду осетити тек за неколико година, односно деценија, и додао да значај тих инвестиција превазилази локални оквир. Радови на другој деоници од Улице Јожефа Атиле до Булевара цара Лазара обухватају изградњу два коловоза са по две саобраћајне траке у оба смера (ширине по 3,50 метра), као и разделно острво ширине 4,50 метра у дужини од 790 метара. У оквиру ове инвестиције изграђен је и део Булевара Европе до Улице Браће Груловић у дужини од 160 метара чиме су створени услови за изградњу још једне кружне раскрснице у нашем граду која спаја три булевара: Сомборски, Булевар Европе и Булевар цара Лазара. У циљу побољшања протока саобраћаја, извршeна је реконструкција две раскрснице, улице Цара Душана и Иве Андрића са Булеваром цара Лазара, и раскрсница улица Хероја Пинкија и Иве Андрића, а такође је проширен коловоз у зони ових раскрсница. Изградњом ове значајне градске саобраћајнице у укупној дужини од 1100 метара битно ће се употпунити путна мрежа и умногоме изменити слика града. Комплетан завршетак свих радова који подразумева наношење завршног слоја асфалта на коловоз, изградњу тротоара, паркинга и бициклистичких стаза планира се на пролеће идуће године.

Нови сад, 23. децембар 2011. године