Читај ми

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ГО ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је данас састанак у Градској кући са представницима Градског одбора Демократске странке на челу са председником тог одбора проф. др Илијом Ћосићем.

Делегација Демократске странке изнела је предлог да две стране потпишу споразум којим би се обавезале да ће заједнички, у интересу грађана, радити на решавању проблема наведених у 12 тачака. Иако није дошло до потписивања било каквог споразума, усаглашено је да се заједнички делује по одређеним питањима.

Најбитнија договорена ствар јесте подршка Демократске странке иницијативи градоначелника Вучевића за формирање стручне радне групе која би за циљ имала доношење и разматрање предлога реструктуирања јавног сектора у Новом Саду, а коју би чинили интелектуалци и стручни људи предложени од стране свих парламентарних странака у Новом Саду.

Две стране усагласиле су се и око намере да се субвенционишу приватни вртићи, уколико постоји правни и финансијски оквир, јер је то неопходно због броја заинтересоване деце, иако се, како је градоначелник обавестио саговорнике, у скорије време очекује завршетак изградње вртића у Радничкој улици, изградња вртића у Ветернику и надоградња вртића у Петроварадину.

Градоначелник Вучевић је замерио опозиционим странкама то што се једино у Новом Саду питање безбедности посматра кроз призму страначких интереса уместо да се сви заједно боримо против против тог проблема који мора бити посматран као много комплекснији и надстраначки.С тим у вези, две делегације су се усагласиле да би од полиције требало тражити увођење "квартовских полицајаца", као и да треба наставити пројекат постављања видео надзора у свим школама.

Делегација Демократске странке изразила је незадовољство због некажњавања одговорних за куповину гласова на изборима 2012. године, док се градоначелник Вучевић сложио да би требало казнити све оне за које се утврди да су куповали гласове, али да би такође требало казнити и оне који су пружили подршку и обезбедили средства за куповину гласова.

Нови Сад, 18. септембар 2013. године