Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА И ФК ВОЈВОДИНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је састанак са руководством ФК Војводина на којем се разговарало о међусобној сарадњи. Теме састанка биле су реконструкција стадиона Карађорђе, обележавање 100 година постојања ФК Војводина, посета делегације УЕФА као и иницијатива навијача да се постави видео бим у центру града за емитовање предстојеће реванш утакмице коју Војводина игра против молдавског Шерифа.

- Изузетно је важна посета делегације УЕФА која треба да оцени да ли стадион Карађорђе задовољава стандарде да се на њему одржавају утакмице Лиге Европе. Разговарали смо и о целовитом решењу питања уређења стадиона Крађорђе. ЈП Пословни простор је ребалансом буџета добило средства од Града да покрене поступак израде мастер плана, како би се коначно припремила документација на основу које може да се целовито уреди стадион, како би и фудбалери и атлетичари имали добре услове, а и да репрезентација Србије може да игра утакмице на стадиону - истакао је градоначелник Милош Вучевић и додао да Град подржава иницијативу навијача за постављање видео бима у центру Новог Сада, и да ће то бити омогућено уколико буде телевизијског преноса утакмице.

Потпредседник ФК Војводина Душан Влаовић изразио је задовољство разговором са представницима Града Новог Сада оценивши да је сардања изванредна, с тим да је оптерећена проблемима из прошлости. Он је изразио наду да ће радови на стадиону Карађорђе бити успешно завршени и да ће спремно дочекати делегацију УЕФА која долази идуће седмице и од чијег мишљења зависи да ли ће бити добијена лиценца за одигравање утакмица Лиге Европе.

Нови Сад, 16. август 2013. године