Читај ми

САРАДЊА АП ВОЈВОДИНЕ И ЛОКАЛНИХ САМУПРАВА У ПОДСТИЦАЊУ ЗАПОШЉАВАЊА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је Свeчaнoм пoтписивaњу Споразума о утврђивању међусобних права и обавеза у реализацији програма и мера активне политике запошљавања између Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова и локалних самоуправа у Војводини.

Према речима покрајинског секретара за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина Покрајина у том програму учествује са 126 милиона динара, док локалне самоуправе улажу 205 милиона динара. Средства ће бити утрошена за мере активне политике запошљавања међу којима су јавни радови, запошљавање приправника и организација различитих обука, и то у новом центру који ће се, према његовим најавма, ускоро отворити у Новом Саду.

- То је само један од програма које реализујемо. Издвојено је још 190 милиона динара за самозапошљавање и ново запошљавање, и очекујем да ћемо заједно са Националном службом за запошљавање отворити између 11 и 12 хиљада нових радних места – рекао је Васин.

- Град Нови Сад је определио 10 000 000 динра, а Влада АП Војводине 4 800 000 динара, тако да ће целокупан износ бити утрошен на стимулисање запошљавања. Нови Сад је универзитетски центар, и младим људима је проблем да нађу први посао, тако да подстицање запошљавања приправника много значи да они стекну прва искуства. Ускоро ћемо расписати јавни позив, и жеља нам је да нам се јаве првенствено приватне компаније – нагласио је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Како је нагласио председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, који је представницима локалних самоуправа уручио споразуме, кроз овај програм 2500 људи ће бити запослено, а 750 њих проћиће одговарајуће обуке.

Нови Сад, 28. фебруар 2012. године