Читај ми

САОПШТЕЊЕ СА РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА

На данашњој седници Главног штаба за ванредне ситуације, након анализе рада и функционисања свих виталних институција Новог Сада и Зимских служби, донето је неколико закључака.

Управи за социјални рад је наложено да најугроженијим породицама у граду обезбеди огрев и храну, а да се Месним заједницама достави гориво за чишћење снега у насељима. Становницима Великог рита, као тренутно најугроженијим становницима града је упућена додатна помоћ. Током претходне ноћи и данашњег дана екипе Зимске службе ЈКП „Пут“ су уклониле снег са свих приступачних путева у овом насељу. Центар за социјални рад је припремио 350 пакета прехрамбених артикала, становници се редовно снабдевају храном из програма „Кухиња на точковима“, а становницима се свакодневно дели одећа. Дрва за огрев која је Центар за социјални рад преко Националног парка Фрушка Гора поручио биће подељена домаћинставима овог насеља.

Данас је услед екстремно ниских температура дошло је до проблема на напајању на трансформаторској станици на Главној разделној станици, на месту преузимања топлотне енергије од Термоелектране-Топлане Нови Сад. Ово је проузроковало прекид грејања у раним јутарњим часовима, а по успешном санирању квара у 10 часова, успостављена је поново спрега са Термоелектраном-Топланом Нови Сад, тако да је грејање стабилно у целом граду.

Потребно је да се Ватрогасне екипе Новог Сада, након реаговања Комуналне полиције, активно укључе у посао уклањања леденица, како би се ова активност одвијала што ефикасније у наредним данима.

Након одлуке Владе Србије о штедњи електричне енергије још једном се упућује апел грађанима Новог Сада да максимално рационализују потрошњу, као и то да се ограничи потрошња великих индустријских корисника који нису у групи потрошача приоритетној за одвијање свакодневног живота људи.

Потребно је у најкраћем року смањити потрошњу струје за најмање 30% на нивоу града. Наглашено је да ће од ове одлуке бити изузета сва јавно-комунална предузећа која учествују у раду Зимске службе, али је потребно да се и она максимално укључе у акцију рационализације потрошње.


Нови Сад, 9. фебруар 2012. године