Читај ми

САОПШТЕЊЕ СА ДАНАШЊЕГ САСТАНКА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НОВОГ САДА

На данашњем састанку којим је председавао градоначелник Игор Павличић, Штаб за ванредне ситуације је констатовао је да целокупна Зимска служба града функционише на завидном нивоу, да на залихама има довољно соли и осталих средстава за третирање саобраћајница и да су људство и механизација спремни за нови хладни талас најављен за крај ове недеље. На састанку je установљена процедура за дејствовање јавних служби укључених у посао уклањања леденица. Том приликом, закључено је да је од приоритетног значаја да грађани уклоне своја возила са обележених места како би екипе које раде на уклањању леденица могле да прићи свим локалитетима. Веома је важно да се грађани и даље укључују у акције чишћења снега и да ажурно обавештавају надлежене службе о потенцијалним опасностима од леденица. Посебно упозорење грађанима је да уложе максималну пажњу на обарање потрошње електричне енергије, будући да је енергетски систем изузетно оптерећен како би се избегле евентуалне последице које би биле на штету свих грађана.

Након јучерашњег апела упућеног грађанима Новог Сада да се уклањају леденице са кућа, зграда и осталих објеката, као и уклањање приватних возила и осталих добара, Комунална полиција је примила велики број позива. На располагању је десет телефонских линија, а данас до 15 часова је примљено преко 250 позива. Екипе Комуналне полиције излазе на терен, констатује се стање на терену и у случају немогућности грађана да сами уклоне леденице, потребно је да се тај простор привремено огради тракама и постави упозорење станара да је ограђена зона опасна. Комунална полиција након увиђаја са терена прима и анализира информације о најкритичнијим локалитетима и прослеђује их Штабу за ванредне ситуације ватрогасне бригаде Нови Сад. Акцији уклањања леденица су се прикључиле и екипе ЈКП "Стан" које на располагању имају дизалице.

Позивају се грађани и председници кућних савета да обрате пажњу на висеће леденице и нагомилани снег на крововима који су склони паду. Дужност председника кућних савета и скупштина зграда је да истакну упозорење, обавесте комуналну инспекцију и полицију, обавесте тј. захтевају од станара да уклоне аутомобиле због прилаза интервентних возила - дизалице у којима ће радници ЈКП „Стан“ радити на уклањању леденица. Бројеви телефона Комуналне полиције и диспечерског центра су 4872-544, 4872-402, 4872-403, 4872-404 а с обзиром на велики број позива који се заприма дневно, моле се грађани да своје захтеве упуте и преко електронске поште на адресу komunalna.policija@inspekcija.novisad.rs и dispecer@inspekcija.novisad.rs

Нови Сад, 8. фебруар 2012. године