Читај ми

„САЧУВАЈ ДРУГЕ, САЧУВАЈ СЕБЕ, НЕМОЈ ПИТИ И ВОЗИТИ“

 

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић присуствовао је превентивној акцији коју организује Струковно удружење полиције под слоганом „Сачувај друге, сачувај себе, немој пити и возити“. На акцији су сви заинтересовани грађани уз помоћ „пијаних наочара“ могли да виде како алкохол смањује прецизност покрета и контролу моторичких способности које су важне за вожњу.

- Нажалост, сведоци смо све већег броја тешких саобраћајних несрећа изазваних вожњом под дејством алкохола и ова акција је идеална прилика да се сви грађани увере уз помоћ симулације како и колико су смањене способности током вожње под дејством те супстанце - рекао је Немања Вукчевић и додао да ће Град Нови Сад увек подржавати акције које имају за циљ промоцију безбедности у саобраћају.

Број евидентираних саобраћајних незгода које су се догодиле на подручју Полицијске управе  Нови Сад у којима је узрок  вожња под дејством алкохола у периоду од 2010. до 2013. године износио је 1384, у којима је 833 лица повређено, док је 21 лице изгубило живот. Само је у прва три месеца 2014. године откривено 543 прекршаја вожње под дејством алкохола.

Нови Сад, 20. јун 2014. године