Читај ми

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ИЗЛИВАЊА ОТПАДНИХ ВОДА НА ЈУЖНОМ ТЕЛЕПУ

Радове на постављању цеви за одвођење атмосферских вода са површина у Улици Симе Матавуља на Јужном Телепу обишли су помоћник градоначелника Новог Сада мр Владимир Јелић, члан Градског већа за комуналне послове доц. др Никола Ћировић и директор ЈКП "Чистоћа" Владимир Зеленовић. Урађен је пројекат зацевљења комплетног канала, а реч је о потезу од почетка Улице Симе Матавуља (на углу са Улицом Хероја Пинкија) до Улице Јернеја Копитара укупне дужинe 224 метра.

- Ранијих година ЈКП ''Водовод и канализација'' изградило је секундарну канализациону мрежу, међутим ове године, зацевљењем овог канала, биће решен проблем наших суграђана са одвођењем атмосферских отпадних вода. ЈКП ''Чистоћа'' очистило је са овог потеза депонију која је претила да постане извор заразе за становништво у овом делу града. Град Нови Сад је чврсто решен да обезбеди једнаке елементарне услове свим суграђанима и неће допустити да они који живе на периферији и у приградксим насељима буду грађани другог реда – истако је мр Владимир Јелић.

Улица Симе Матавуља већ годинама представља једну од најкритичнијих тачака за атмосферске падавине и поплаве, а после ових радова мештани те, и околних улица, коначно ће моћи да приђу својим кућама и плацевима и живеће у бољим условима.

- Вредност предвиђених радова је 3,5 милиона динара. Наша је обавеза да радимо у интересу грађана, и ово је пример како се поступа када се они представком обрате градоначелнику или Управи за комуналне послове – истакао је доц. др Никола Ћировић и позвао Новосађане да пријаве комуналне проблеме у свом окружењу.

Како је објаснио директор ЈКП "Чистоћа" Владимир Зеленовић радници и механизација су пре копања канала однели преко 300 кубика смећа са дивље депоније, а то предузеће у претходном периоду уклонило је депоније у Каћу, Будисави и Футогу.

- Дивље депоније су проблем са којим се свакодневно сусрећемо, а ове године уклонили смо око 4000 депонија. Апелујемо на грађане да сав кућни отпад одлажу у предвиђене посуде, канте и контејнере, како бисмо заједничким снагама унапредили управљање комуналним отпадом, а место становања учинили лепшим – закључио је Зеленовић.

Нови Сад, 22. новембар 2013. године