Читај ми

РЕДОВАН РАД СЕМАФОРА У ВЕТЕРНИКУ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће у четвртак, 18. новембар 2021. године, новоизграђени семафор на раскрсници Новосадског пута и Улице Нова 1 у Ветернику у 10 часова бити пуштен у редован рад, након пробног периода на жутом трептачу, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену светлосну сигнализацију.

Семафоризацијом ове раскрснице омогућено је  ефикасније одвијање саобраћаја, a нарочито безбеднији прелазак пешака и бициклиста преко изразито фреквентне саобраћајнице.

Како би се безбедност саобраћаја подигла на виши ниво, а да се притом што мање ремете токови возила која се крећу Новосадским путем, предвиђен је детекторски систем рада овог семафора. Детекторска најава возила из споредних праваца обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза.

Како би се омогућило несметано кретање особама са инвалидитетом, деци и старим особама, у зони раскрснице формирани су нови пешачки прелази са плочама водиљама и тактилним плочама, као и нове бициклистичке стазе у нивоу постојеће коловозне конструкције.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију.

Нови Сад, 17. новембар 2021. године