Читај ми

РАДОВИ НА ВАРАДИНСКОМ МОСТУ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да је на Варадинском мосту са петроварадинске стране, због радова који су у току, на снази привремена измена режима саобраћаја, односно наизменично пропуштање возила, што је регулисано семафорском сигнализацијом.

Радови, који су почели у понедељак 24.06.2019. године, изводе се на десној коловозној траци, гледано из правца Петроварадина, а обухватају санацију оштећених металних и гумених делова на дилатационим спојницама. Тренутно се ради комплетна реконструкција прве дилатационе спојнице, у дужини од 2м, а планирано је да ови радови буду завршени до почетка фестивала „Егзит“.

У другој половини јула или почетком августа санираће се друга, мање оштећена дилатациона спојница, на којој ће бити замењен само гумени део, тзв „гумени тепих“. Вредност ових радова је 2,6 милиона динара, а по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи их ГП „Мостоградња“.

Напомињемо да се истовремено врши и преглед Варадинског моста, као и Моста слободе, са оценом стања и предлогом мера заштите, а све у циљу побољшања услова за безбедно и неометано одвијањe колског и пешачког саобраћаја. На основу извршене анализе и добијеног извештаја о потенцијално угроженим деловима моста, дефинисаће се које је радове неопходно извршити и у складу са тим планираће се потребна средства у буџету Града.

Такође, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције ускоро ће покренути поступак јавне набавке за поправку оштећених пешачких стаза на Мосту слободе.

Нови Сад, 25. јун 2019. године