Читај ми

РАДОВИ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У 89 УЛИЦА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је Улицу цара Душана у којој је ревитализован коловоз у оквиру радова на рехабилитацији асфалтних коловоза и појачаном одржавању улица на територији града Новог Сада.

- У Новом Саду у овом тренутку преко 500 људи анфгажовано је на пословима ревитализације путне привреде. Раде се коловози, пешачке и бициклистичке стазе, и ове године издвојили смо преко 900 милиона динара у те сврхе, што је највеће улагање у овој области до сада. Један од разлога за то је и чињеница да се у приградским насељима гради канализација, па ће бити пуно раскопаних површина, и све ће морати да се среди и асфалтира након тога. Улица цара Душана је била у лошем стању, и донели смо одлуку да се коловоз комплетно пресвуче асфалтом, што је много боље решење од крпљења рупа – изјавио је градоначелник Павличић и позвао грађане да буду стрпљиви док трају радови. Вредност радова на ревитализацији коловоза у улици цара Душана је око 23 милиона динара.

До сада саобраћајне површине сређене су у 19 улица, а у току су радови у 89 улица међу којима су улице Јована Бошковића, Војводе Мишића, Стевана Брановачког, Иве Лоле Рибара, Војводе Путника, Земљане ћуприје, Косте Хаџи млађег, Стеријина, Ђорђа Рајковића, Темеринска, Војводе Шупљикца, Ђурђа Бранковића, Ласла Гала, Алексе Шантића и друге.

.
Нови Сад, 12. април 2012. године