Читај ми

РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦЕ БРАНКА БАЈИЋА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић обишли су радове на изградњи саобраћајних површина у Улици Бранка Бајића.

- Ова улица била је једна од лошијих у Новом Саду, а та улица везује читаву Нову детелинару и јако је важна за Новосадски сајам. Морали смо комплетно да је реконструишемо, тако да је вредност те инвестиције око 110 милиона динара. Радови ће бити завршени до краја октобра, тако да ћемо изаћи на Булевар европе једном уређеном саобраћајницом. Настојеаћемо да, где год буде могуће, у улици засадимо дрвеће. Ово је једна од већих инвестиција које се реализују у граду. Завршавамо Мажуранићеву улицу у Петровардадину, интензивно се ради Косовска улица, а гледаћемо да ребалансом буџета обезбедимо додатна средства за сређивање путне мреже у Новом Саду – нагласио је градоначелник Павличић.

Како је рекао Борислав Новаковић у том делу Детелинаре реконструисане су улице Хаџи Рувимова, Светислава Касапиновића, Веселина Маслеше и Булевар европе, а тек треба да уследе радови у Коперниковој улици, Улици Јоакима Вујића и у наставцима улица Светислава Касапиновића и Јанка Чмелика.

Пројектом изградње саобраћајних површина у Улици Бранка Бајића предвиђена је изградња коловоза дужине 830 метара, ширине 6 метара, пешачке и бициклистичке стазе, паркинга, као и прилаза пасажима. Ширина паркинга за управно паркирање је 4,6 метара, а за паралелно паркирање 2 метра, док ће ширина бициклистичких и пешачких стаза бити од 2 до 3 метра. Извођач ових радова је ДОО Карин-комерц МД из Ветерника, а рок за извођење радова је 60 календарских дана.

Нови Сад, 8. септембар 2011. године