Читај ми

ПУШТEНА У РАД КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА У КАЋУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са председником Скупштине града Александром Јовановићем, пустио је у рад нове објекте код црпне станице и секундарну мрежу канализације за неколико стотина домаћинстава која су прикључена ове године на канализацију.

- У протекле три године, колико је овај посао трајао, уложили преко триста милиона динара у Каћ. Пре неколико месеци смо на овом истом месту најавили да ће Каћ добити канализацију, данас смо посетили домаћинство породице Беквалац где смо видели прикључни шахт канализације. Очекујемо да ће у току ове године трећина домаћинстава бити прикључена, а позивам све оне који до сада нису потписали уговоре са ЈКП "Водовод и канализација" да то учине. Ово је само почетак увођења канализације на читавом подручју Новог Сада. Завршавају се тендери и у наредним данима крећемо и са изградњом канализације у свим приградским насељима. Ово је заједнички пројекат Града, месне заједнице и ЈКП "Водовод и канализација", и надам се да ћемо овим темпом наставити даље. Одавде крећемо даље наредне године на пролеће и долазимо до центра Будисаве. - изјавио је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

У Каћу је изграђен магистрални колектор канализације кроз цело насеље и црпне станице који су спојени са новосадском канализационом мрежом. Радови на градњи највећег дела секундарне канализационе мреже предвиђене за ову годину у неколико каћких улица су завршени чиме су створени услови да се око 600 домаћинстава прикључи на канализацију и угаси септичке јаме. Радови на уличној канализационој мрежи у остатку насеља Каћ уследиће следеће године и планирано је да се у ту намену уложи око 100 милиона динара чиме ће нових пар стотина домаћинстава добити канализацију.

Нови Сад, 18. новембар 2011. године