Читај ми

ПРВО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У КАРАТЕУ ЗА ОСОБЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА „ОД ХЕНДИКЕПА ДО ХЕПИЕНДА 2009“

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић отворио је првенство Србије у каратеу за особе са посебним потребама под називом „Од хендикепа до хепиенда 2009“. Реч је о првом првенству тог типа у Србији које је одржано у хали „Слана бара“ на Клиси, а у којем је учествовало 27 такмичара из Новог Сада, Београда, Чачка, Зрењанина и Бечеја.

Отварајући првенство Александар Кравић је рекао да је Нови Сад град толеранције који је спреман да своја врата отвори свакоме ко има вољу за доказивањем и напредовањем у спортским али и свим другим активностима.
- Ови људи имају огромну снагу да се изборе са свакодневним изазовима и да нађу мотив за бавељење спортом, водећи активан живот. Због тога им треба помоћи на све могуће начине да се укључе у што већи број активности, а свима осталима треба указати на то како се снагом воље може постићи много више него што нам се чини на први поглед – истакао је Кравић.

Из Карате федерације Србије најавили су да ће од следеће године на европском и светском нивоу, паралелно са регуларним системом такмичења, бити уведен и систем такмичења за особе са посебним потребама, истичући да је то један од стандарда који карате спорт мора да испуни на путу ка уласку у породицу Олимсијских игара.

Нови Сад, 30. новембар 2009. године