Читај ми

ПРВИ ОВОГОДИШЊИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА СПЕНСУ

На данашњој седници Савета за запошљавање Града Новог Сада, након разматрања рализације мере Акционог плана запошљавања Града Новог Сада, донета је одлука о одржавању Сајма за запошљавање. Први Сајам ове године у организацији Града Новог Сада биће одржан 18. априла 2013. године у просторијама ЈП Спортског и пословног центра „Војводина“ у трајању од 10 до 16 часова.

Град у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијала Нови Сад у току године организује сајмове запошљавања као меру која обезбеђује непосредан контакт послодаваца и незапослених лица и на тај начин ствара услове  да се у наредних три до шест месеци по одржавању сајма запосли свако четврто лице које је посетило сајам.

- Из досадашњег искуства очекује се учешће око 30 послодаваца који ће понудити више од  200 слободних радних места.Укупни трошкови сајма за запошљавање финансираће се из буџета Града Новог Сада на основу спецификације трошкова потребних за организацију сајма достављене од стране Националне службе за запошљавање – Филијала Нови Сад – рекао је члан Градског већа за буџет и финансије  и председник Савета за запошљавање Дејан Мандић.

Град Нови Сад ће у 2013. години кроз програме и мере активне политике запошљавања и друге мере преузети активну улогу ради смањења незапослености и повећања броја запослених, а преко Савета за запошљавање.

 

Нови Сад, 4. април 2013. године