Читај ми

ПРОШИРЕЊЕМ КАПАЦИТЕТА ВРТИЋА ''ЗВОНЧИЋ'' У КАЋУ НЕМА ВИШЕ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА

Вртић ''Звончић''  ПУ ''Радосно детињство'' у Каћу, надоградњом објекта проширен је за 500 квадратних метара, те је омогућено формирање четири нове васпитне групе. Приликом данашње посете вртићу, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да у Каћу нема више неуписане деце.

- Повећањем капацитета објекта, сада има довољно простора да буду уписана сва деца. Град је уложио готово 100 милиона динара у проширење објекта, и добијене су четири нове собе. Задовољан сам што због јачег градског буџета можемо да инвестирамо у све делове града и што је развој равномеран. Пред нама је још доста улагања у Каћ, између осталог у ОШ ''Ђура Јакшић'' у којој је фискултурна сала у лошем стању, а завршавамо и велики објекат за Клуб пензионера. План Града је да се прошире капацитети вртића и у Ковиљу, такође за четири собе, а у току је изградња два нова објекта у Ветернику и на Сајлову, док за изградњу новог вртића у Адицама треба да се распише тендер. То ће све довести до рекордног броја места за упис деце у ПУ ''Радосно детињство'' у Новом Саду – нагласио је Милош Вучевић.

Он је такође изјавио да није било једноставно обезбедити бесплатан боравак у ПУ ''Радосно детињство'' за сву децу.

- За тако нешто, требало је довести велике инвестиције, добро управљати буџетом и радити максимално одговорно, а такође Град субвенционише боравак 3000 деце у приватним вртићима. Први смо град у Србији који је с тим кренуо и драго ми је да је то сада прихваћена пракса у многим локалним самоуправама. Нормално је да се граде вртићи и да сви имају канализацију, али нажалост, то се није радило 20 година. Петровданско насеље у Каћу, у којем су се многи политичари сликали, сада тек коначно има изграђену канализацију. Каћ је постао идеално место за живот, јер је добро урбанистички конципирано са свим установама битним за јавни живот, са лепом школом и вртићем, културним и спортским садржајима, а надомак је града и има конфор који се губи у граду – истакао је градоначелник Вучевић.

Објекат вртића у Каћу је приступачан, без архитектонских баријера за особе са инвалидитетом и мајке са децом у колицима. Како су рекле директорка ПУ ''Радосно детињство'' Маријана Попов и главни васпитач у вртићу ''Звончић'' Снежана Срдић 1. септембра, уз подршку Града, уписано је 100 деце више, а због тога је ангажован и додатни кадар.

Нови Сад, 22. септембар 2021. године