Читај ми

ПРОМОВИСАН ПРОЈЕКАТ О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић посетио је ОШ  „Јожеф Атила“ где је присуствовао промоцији пројекта „Едукација деце основношколског узраста у области безбедности у саобраћају“. Пројекат је реализовао Центар за унапређење безбедности у саобраћају уз финансијску подршку Градске управе за саобраћај и путеве.

- Град Нови Сад по други пут учествује у овом пројекту јер је правилна едукација деце у саобраћају основ саобраћајне културе, и културе уопште, и доприноси подизању свести о значају безбедности деце у саобраћају. Едукација ће бити спровођена у основним школама за ученике првог и другог разреда, док ће ученици трећег и четвртог разреда организовано долазити на Новосадски сајам, где ће присуствовати предавањима. Неопходно је да деца трећег и четвртог разреда уче да сама безбедно користе градски превоз, као и да практичним примерима стичу основна знања у саобраћају. У школама и на Сајму биће постављен саобраћајни полигон који представља раскрсницу опремљену пешачким прелазима, саобраћајним знацима и семафорима. Поред тога, у објектима школа биће истакнути плакати са едукативним садржајем, а деца ће добити флајере на којима су представљене потенцијалне опасности које их могу угрозити као учеснике у саобраћају - рекао је Александар Кравић. Он је такође додао да је прошле године овом обуком било обухваћено 16 000 новосадских основаца. 

У име Центра за унапређење безбедности у саобраћају Владимир Мудринић је рекао да је циљ пројекта едукација деце о правилима понашања у саобраћају ради њихове безбедности.

- Децу учимо како да правилно прелазе семафоризован пешачки прелаз, којом страном да се крећу кад нема тротоара и осталим правилима свакодневног учешћа у саобраћају. Трудимо се да овом едукацијом употпунимо школски програм и упознамо децу са саобраћајним прописима и правилима понашања - рекао је Владимир Мудринић и додао да је обука намењена свим ученицима новосадских основних школа до четвртог разреда, а похађаће је током школске године.

Нови Сад, 27. септембар 2018. године