Читај ми

ПРОМОЦИЈА ОПШТИНА СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ НА АЕРОДРОМУ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Национална агенција за локални економски развој и Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе свечано су отворили трећи циклус кампање за привлачење инвестиција у Србију. Кампања „Следећа инвестициона дестинација: Србија“ промовише инвестиционе потенцијале градова и општина који су сертификовани у 2012. години, међу којима је и Град Нови Сад, са циљем даљег привредног раста.

У оквиру кампање, постављени су рекламни банери Града Новог Сада и других шест сертификованих градова и општина (Ужице, Параћин, Зрењанин, Вршац, Сомбор и Крушевац) који ће у наредних годину дана бити на најатрактивнијим местима на Аеродрому „Никола Тесла“ кроз који годишње пролази више од 3,5 милиона путника међу којима су бројни пословних људи.

Кампању су, као пример добре инвестиционе праксе, подржали и инвеститори који послују у наведеним градовима и општинама - "Уједињене пиваре Србије" (Heineken) за Нови Сад, "Holcim" за Параћин, Ваљаоница бакра Севојно (East Point) за Ужице, "Henkel" за Крушевац, "Fresenius Medical Care" за Вршац, "Dijamant" за Зрењанин, i "Somboled" (Lactalis) за Сомбор.

Свечаном отварању су присуствовали Владимир Чупић, председник Управног одбора НАЛЕД-а, Верица Калановић, министарка регионалног развоја и локалне самоуправе, Бранислав Бугарски, покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Велимир Радосављевић, директор Аеродрома Никола Тесла, Оливера Симовић, шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада, Биљана Бобић-Субин менаџер за корпоративне односе "Уједињене пиваре Србије" (Heineken), представници других градова, општина и инвеститора.

Нови Сад, 13. фебруар 2013. године