Читај ми

ПРИЈЕМ ПРВАКА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У НАСЕЉУ ШАНГАЈ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић посетио је Основну школу „Вељко Влаховић“ у насељу Шангај поводом почетка школске године и свечаног пријема првака.

- Почетак септембра је најлепши за ђаке прваке и њихове родитеље, као и звук звона који их дочекује. Град чини све да ђацима у свакој школи боравак буде што бољи. У насељу Шангај смо заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја радили на завршетку спортске сале и то је можда један од најлепших поклона за ђаке прваке који ове године крећу у школу - рекао је Владимир Стојковић. Он је, пожелевши првацима срећан полазак у школу, нагласио да је најважније да им школа буде место за стицање знања и пријатељства како би били вредни и успешни људи.

Ђацима који крећу у први разред уручени су поклон-пакети са основним школским прибором и ранчевима за школу, које је за њих припремила Месна заједница „Шангај“ у сарадњи са Удружењем грађана „Срећни људи“. Поводом тога Игор Радојичић је у име Удружења рекао да је ово пета година за редом како се труде да обрадују сваког ђака првака у насељу Шангај.

Директорка ОШ „Вељко Влаховић“ Љубица Грубач је истакла да је ове године у најмањој школи на подручју Града Новог Сада уписано 24 првака, од којих десет девојчица и 14 дечака, што је за осморо деце више него прошле године.

- Ово је посебан дан, пун позитивне симболике, а потврда тога је процес здравог одрастања наше деце и потврда очувања живота и рада школе. Старији ученици наше школе пожелели су срећан полазак у школу првацима пригодном приредбом, и користим прилику да посебно истакнем значај хуманог геста, односно акције Месне заједнице „Шангај“ и Удружења „Срећни људи“ и надам се да ће добра сарадња бити настављена и убудуће и да ће други следити њихов пример – истакла је Љубица Грубач.

Нови Сад, 31. август 2018. године