Читај ми

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА МЕЂУНАРОДНЕ САРАДЊЕ ПОСВЕЋЕНЕ ХОЛОКАУСТУ

Недеља, 22. август 2021. године
18.00 часова
Дворишни простор Архива Војводине
Улица Жарка Васиљевића бр. 2а

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствоваће свечаном пријему поводом почетка сарадње на организовању годишњих међународних семинара о Холокаусту за просветне раднике у Републици Србији.

''Олга Ленгел'' институт из Њујорка и организација ''Тераформинг'' из Новог Сада су започели дугорочну сарадњу у оквиру које ће сваке године у Србији организовати семинар о едукацији о Холокаусту.

Семинари ће се одржавати једном годишње, сваки пут у другом граду у Србији. Први четвородневни семинар за 35 наставника из целе Србије под називом ''Учимо од прошлости – делујемо за будућност'' биће одржан од 23. до 26. августа у Хотелу Шератон у Новом Саду.

Овог пута семинар се организује у оквиру ЕУ програма ''Европа за грађане'' у сарадњи са Јеврејским документационим центром из Милана и министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У оквиру програма полазници ће чути предавања еминентних српских стручњака као и угледних предавача из Немачке, Италије, Румуније и САД. На овај начин наставља се сарадња Архива Војводине и ''Тераформинга'' на оснажењу културе сећања на страдања у Другом светском рату.

Нови Сад, 20. август 2021. године