Читај ми

ПРИ КРАЈУ РАДОВИ НА НАДОГРАДЊИ ГИМНАЗИЈЕ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су Гимназију „Исидора Секулић“ у којој се приводе крају радови на надоградњи објекта који су заједнички финансирани из буџета Града Новог Сада и Аутономне покрајине Војводине. До сада окончаним радовима, постојећи простор од 2.480 m2 увећан је за додатних 743 m2, тако да сада површина школе износи 3.223 m2. Школа је овим добила читав један новодограђени спрат, а укупан број учионица се повећао за пет. Осим новог простора, школа је реализацијом овог пројекта добила и спољни лифт, нову опрему, а столарија и подови на објекту су комплетно замењени или реконструисани. Још један бенефит, који се не мери по броју квадарата, али је итекако значајан, јесте и то што ће школа након завршетка свих радова, добити и нов изглед, уз модеран дизајн и архитектонска решења.

- Ово је једна од највећих и најскупљих инвестиција у школском систему на територији Града Новог Сада, после Музичко-балетске школе која је изграђена као потпуно нова школа. Град и Покрајина заједно су уложили 365 милиона динара у повећање просторног капацитета Гимназије за чак трећину. Ученици и наставници, не само да су добили нове учионице, него је постојећи објекат комплетно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом, потпуно климатизован, тако да сада имају најбоље услове за наставу. Циљ нам је да уредимо и двориште ове Гимназије, за коју сваке године расте интересовање за упис - рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да ће ускоро бити представљен стратешки документ о капиталиним пројектима Града Новог Сада и Покрајинске владе.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је најважнија вест за ученике да ће моћи да се врате у своје клупе у другом полугодишту, јер су радови на самом крају.

-  Ово је права слика заједничког рада Града и Покрајине. Наредне године ћемо почети изградњу спортске сале у Гимназији „Лаза Костић“ на Телепу, а бавићемо се и изградњом нове школе на Сателиту – рекао је Мировић.

Ученици Гимназије „Исидора Секулић“ тренутно наставу похађају у објекту Средње машинске школе, а вратиће се у своју школу, након исходовања употребне дозволе, што се очекује у другом полугодишту. Директорка Гимназије Ружица Вукобратовић захвалила се на обезбеђеним средствима за доградњу и адаптацију постојећег простора те школе, која се проширила за осам одељења и коју данас похађа 1050 ученика.

- Нови простор ће побољшати редовну наставу и наше ваннаставне активности, којих имамо чак 38. Добили смо специјализовану учионицу за припремну наставу за такмичења, библиотеку и пет нових учионица, као и лифт за ученике са инвалидитетом – рекла је директорка Вукобратовић.

Нови Сад, 9. новембар 2021. године