Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ЕВРОПСКЕ СТУДЕНТЕ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ примиo је у Свечаној сали Градске куће 25 студената из Русије, Пољске, Швајцарске, Холандије, Немачке, Норвешке и Шпаније, који од 11. до 17. марта бораве у Новом Саду, где учествују у семинару Europe 3D у организацији новосадске локалне групе студентске организације Естием.

- Пројекти који подразумевају учешће младих људи су веома значајни јер младост носи енергију која је главни покретач сваког друштва. На семинарима где су, као што је овде случај, присутни млади људи из целе Европе, долази до размене културе, која доприноси бољем међусобном разумевању. Из тога произилази сарадња, развијање различитих пројеката и пријатељства - изјавио је члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ.

У оквиру пројекта Europe 3D учесници се упознају са специфичностима једне земље или региона кроз економску, политичку и културолошку димензију. Ове године се поред Србије представља и Португалија, а према речима Милице Трајковић из студентске организације Естием, одлука да се у нашој земљи представи Војводина је донета због тога што је она најразвијенији регион земље са многобројним специфичностима које треба посебно нагласити. Студенти из иностранства су задовољни гостопринством Новосађана, а многи од њих су изразили жељу да се поново врате.

Нови Сад, 15. марt 2012. године