Читај ми

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ УСПЕШНИХ РЕЗУЛТАТА НОВОСАДСКИХ КИК БОКСЕРА ОСТВАРЕНИХ НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У АНКАРИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су новосадске представнике кик бокс репрезентације Србије, који су на првенству Европе у кик боксу, одржаном у Анкари освојили пет медаља.  

- Велико ми је задовољство што сам у прилици да у име Града Новог Сада и у своје лично име честитам нашим кик боксерима на изузетним резултатима које су остварили у Анкари и да им се захвалим што на најбољи начин проносе славу Србије и Новог Сада - изјавио је Борко Илић - Нови Сад је зачетник кик бокса и први град у Србији где је овај спорт почео организовано да се вежба. Та традиција мора да се настави, а Град ће посредством ресорне управе стати иза наших клубова, како би они и убудуће постизали добре резултате.

Члан градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар се придружио честиткама додајући да је Нови Сад град борилачких спортова где се одржавају значајне спортске манифестације и да ће Град наставити да подржава новосадске кик боксере којима је пожелео пуно среће на светском првенству у Бразилу следеће године.

На првенству Европе одржаном од 28. октобра до 3. новембра 2012. године такмичило се преко 500 учесника из 36 земаља чланица Светске кик бокс организације (WAKO). Нови Сад је у Анкари имао седам представника. Потпредседник савеза Србије, и  директор репрезентације  Миодраг Јотић се захвалио на честиткама, изразио задовољство што је Град Нови Сад препознао напоре такмичара и њихових тренера и истакао да је репрезентација Србије у Анкари освојила 12 медаља, од којих су  три златне, једна сребрна и једна бронзана завршиле у Новом Саду.

Нови Сад, 19. новембар 2012. године