Читај ми

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДЕТЕТА ОДРЖАН У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Поводом 7. октобра - Међународног дана детета, градоначелник Новог Сада Игор Павличић, примиo je у Градској кући представнике Дечјег савеза и Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Том приликом најактивнијим школским дечјим савезима и појединцима уручене су награде.

- Најпре желим да честитам нашим најмлађима Дан детета и да им се захвалим што су својим радом и залагањем показали добре резултате у образовним активностима. Такође желим да похвалим њихове наставнике и родитеље што су се додатно ангажовали око васпитања деце и што их усмеравају на правилан пут – истакао је градоначелник Павличић.

Дечји савез је најактивнија секција Друштва учитеља Новог Сада која активно ради на осмишљавању и унапређивању ваннаставних школских активности. На нивоу града окупља децу из тридесетак новосадских основних школа, њихових школских организација Дечјег савеза и учитеља (наставника), који са њима волонтерски раде. Дечји савез је представник Новог Сада у републичкој организацији – Дечји савез Србије, као и у организацији Пријатељи деце Србије, у којој активно учествује.

Центар за ликовно васпитање деце и омладине истражује, подржава и пре свега афирмише дечје стваралаштво, а окупља ликовне педагоге основних, средњих и виших школа, као и професоре ликовних академија. Поред њих, Центар је отворен и за све спољне сараднике, научнике и стручњаке сродних наука. Редовно организује тематские изложбе у оквиру културних и уметничких манифестација намењених деци, на градском, и покрајинском нивоу.


Нови Сад, 7. октобар 2011. године