Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ СТАНОВНИКЕ ВЕЛИКОГ РИТА

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић посетили су Велики рит, како би сагледали проблеме са којима се становници овог насеља већ дужи низ година суочавају.

- Град Нови Сад на челу са градоначелником Милошем Вучевићем спроводи одговорну социјалну политику. Сходно томе, данас смо дошли да поразговарамо са нашим суграђанима из Великог рита, који се суочавају са бројним проблемима и да покушамо да решимо оне који су у надлежности Града - изјавио је Александар Петровић и подсетио да су, из текуће буџетске резерве Града издвојена додатна средства за набавку бесплатних уџбеника за децу из социјално угрожених породица, што ће свакако побољшати положај деце из овог насеља.

Члан Националног савета Рома Олах Винце истакао је да посета представника Града има велики значај, јер становницима Великог рита показује да градска власт има разумевање и жели да помогне на решавању проблема Рома, Ашкалија и свих осталих који живе у ромским насељима. Председник Савета Месне заједнице Видовданско насеље Миљко Станић је додао да Град чини велике напоре да вишеструке и дуготрајне проблеме, који се пре свега односе на комунални сектор.

Поред представника Градске власти, са становницима Великог рита су разговарали и представници Електровојводине и директор Центра за социјални рад Ненад Драшковић који је објаснио да ова установа додељује новчану социјалну помоћ, као и да су из буџета Града издвојена средства за једнократну новчану помоћ.

Нови Сад, 28. октобар 2013. године