Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН БУДУЋИ ТРЖНИ ЦЕНТАР „ПРОМЕНАДА НОВИ САД“

Представници компаније „NEPI-Rockcastle“ која је инвеститор будућег највећег и најмодернијег тржног центра у региону „Променада Нови Сад“ презентовали су појединости везане за ту значајну инвестицију, а затим су заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем положили временску капсулу на месту где ће се налазити нови тржни центар.

- Нови Сад се буди, гради и шири и то је знак да се не бојимо промена. Ово је један од најважнијих инвестиционих циклуса који ће се одиграти у наредним годинама у нашем граду и поносни смо на чињеницу да је компанија „NEPI-Rockcastle“ изабрала Нови Сад за своје највеће улагање икада. Ми ћемо као Град учинити све да имају најбоље могуће услове за пословање, да немају никакве административне проблеме како би у предвиђеним роковима завршили инвестицију. Потез око тржног центра ће добити потпуно нову димензију и ово ће бити један од најлепших делова Новог Сада. Срећан сам што ће овде бити запослено око 1500 људи, што ће доћи велике стране компаније, као и домаћи привредници који ће изнајмљивати простор. Сигуран сам да је долазак ове компаније, још једна позивница другим инвеститорима да дођу у Нови Сад. Тај долазак се одразио позитивно и на буџет града, тако да из прихода које смо остварили од ове компаније можемо да градимо Домове здравља, да ширимо јавну расвету, купујемо нове аутобусе, субвенционишемо боравак деце у приватним вртићима и улажемо у установе културе – рекао је градоначелник Вучевић и изразио наду да ће се и у будуће одлична сарадња наставити.

Генерални директор „NEPI-Rockcastle“ (New Europe Property Investments) Александру Морар истакао је да ће тржни центар који се гради у својој понуди имати велики избор брендова и забавних садржаја.

- Ми смо дугорочни инвеститори и ми не правимо просторе да бисмо их продавали. Ми градимо како бисмо тим објектима управљали на дуге стазе, и на тај начин допринели заједницама у којима се ти објекти налазе. Смaтрaм дa ће oвај тржни центар бити једна од друштвених атракција Новог Сада, попут старог језгра града који је изузетно леп. Изградња овог центра у Новом Саду је један од наших најскупљих пројеката, али ми размишљамо на дуге стазе и верујемо да ће овај тржни центар пoстaти jeдaн oд нajбoљих у рeгиoну. Зaхвaљуjeм сe грaдoнaчeлнику Вучевићу и њeгoвoм тиму на подршци кojу су нам пружили приликом пoкрeтaња овог прojeктa, и жeлимo дa изградња тржног цeнтрa буде завршена у планираном року сa минимaлним рeмeћeњeм мирa људи кojи живe у oкoлини – рекао је Александру Морар.

Асет менаџер за пројекте у Србији те компаније Јелена Јевремовић, истакла је да ће „Променада Нови Сад“ за 25% увећати тренутно изграђену површину тржних центара у Србији, додавањем својих 150 000 метара квадратних.

- Ми градимо тржни центар који ће имати значајан утицај на тренутну мапу организоване малопродајне активности у Србији. „Променада Нови Сад“ успоставиће нову равнотежу у овом сектору, стављајући у перспективу регион ван Београда, као равноправну дестинацију модерне организоване куповине. Наш центар отвориће потребу за преко 1500 радних места и креираће потенцијал за привлачење пословних могућности и за друге фирме, чиме ћемо допринети повећању запослености у граду. Свеукупно, буџет Републике Србије приходоваће за око 20 милиона еура кроз различите врсте пореза и доприноса – објаснила је Јелена Јевремовић.

„Променада Нови Сад“ на четири нивоа малопродајног простора и са 1500 паркинг места, биће највећи и најмодернији тржни центар у Србији. Као такав, свакодневно ће привлачити посетиоце, нудећи јединствену понуду артикала кроз комбинацију реномираних интернационалних и локалних брендова. „Променада Нови Сад“ ће садржати фантастичне забавне садржаје и у најсавременијем објекту као таквом, подићи посетиоцима искуство куповине до највишег нивоа. У изградњу тржног центра „Променада Нови Сад“ компанија „NEPI – Rockcastle“ инвестираће преко 100 милиоа евра, а отвориће потребу за 1500 нових радних места.

Током званичне церемоније, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници „NEPI – Rockcastle“ оставили су своје личне поруке у временској капсули уз насловне странице дневних новина као позитивну поруку будућим генерацијама.

Нови Сад, 13. јул 2017. године