Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ЗАВОДА ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић присуствоваo je представљању два санитетска возила Заводa за хитну медицинску помоћ Нови Сад, за чију набавку је Град Нови Сад издвојио 10 300 000,00 динара.

- Сигурна, брза и добро опремљена санитетска возила су у великом броју случајева, веома важан фактор за спас људских живота. Веома ми је драго што што ће ова возила, уз стручност и знање медицинских екипа допринети побољшању здравствене услуге коју пружа Завод за хитну медицинску помоћ. То је још један показатељ да Град Нови Сад води рачуна о својим грађанима - изјавио је прим. др Петар Новаковић.

Нова возила располажу са ЕКГ апаратом, дефибрилатором и потребном пратећом опремом. Према речима др. Сање Покрајац Ненадић ургентне екипе у просеку, у току ноћи имају између 50 и 70, а у току дана преко 70 интервенција. Ова установа тренутно располаже са 47 возила, која поред ургентних екипа користе и оне које обављају транспорт пацијената. Имајући у виду да је са радом почела и нова ургенција у Петроварадину, обогаћени возни парк допринеће квалитету услуга које пружа Завод за хитну медицинску помоћ, Нови Сад.

Нови Сад, 3. април 2013. године