Читај ми

ПРЕДСТАВЉEН ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА "ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ" У НОВОМ САДУ

Програм обележавања "Дечје недеље" у Новом Саду представљен је у Градској кући, а о томе су говорили чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић, начелница ресорне управе Вера Гркавац, и у име организатора манифестације Исмет Атић из ''Страде''.

-Циљ обележавања „Дечје недеље“ јесте да скрене пажњу јавности на све оне лепе ствари у детињству и одрастању, а такође и на све оно што може утицати на нас како да допринесемо несметаном развоју и образовању деце. Овогодишња „Дечја недеља“ је посвећена деци са сметењма у развоју под мотом "Деце има разне, ал` свако дете је личност, разлике нису казне, у разликама је наша сличност.“ Неопходно је да развијамо образовни систем који се прилагођава различитостима код деце како би се обезбедило оставаривање права детета на недискриминацију и квалитетан живот- рекла је проф. др Сања Стојановић и додала да је из буџета Града Новог Сада за 2011. годину за организацију манифестације издвојено 1.600.000,00 динара.

Исмет Атић најавио је изузетно богат програм који ове године чине 143 сегмента у којима активно учествује преко 2000 деце, а процењује се да ће око 10 000 деце и родитеља присуствовати овој манифестацији. Програм манифестације објављен је на сајту Града Новог Сада www.novisad.rs.

Нови Сад, 28. септембар 2011. године

 

 

Преузмите program_dn_2011.doc (application/msword 174 KB)