Читај ми

ПОЗИВ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ДА УЧЕСТВУЈУ У ПРОЈЕКТУ

Удружење грађана „Алтернативна култруна организација – АКО“ и Градска управа за спорт и омладину Новог Сада - Канцеларија за младе позивају средњошколце и средњошколке да се до 10. новембра 2011. године пријаве за учешће у пројекту Ин-форматирај се! - корак ближе ка иницијативи оснивања Инфо-центра за младе, финансираним од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије. Млади који се укључе у пројекат ће формирати Инфо-тим који ће својим радом креирати основу за прављење Инфо-центра за младе у Новом Саду. Апликациони формулар као и детаљније информације могу се пронаћи на сајту http://аko.rs/.


За учешће у пројекту могу да се пријаве средњошколци и средњошколке који су мотивасани, самоиницијативни, имају довољно слободног врмена и заинтересовани су за ангажовање у домену информативног омладинског рада. Двадесет младих који прођу селекцију ће креирати Инфо-тим који ће од октобра до децембра проћи обуке, креирати Инфо-билтен, радити на ажурирању сајта Канцеларије за младе, и на крају самостално креирати јавну акцију на којој ће приказати резутате свог рада. Својим радом Инфо-тим ће омогућити младима из Новог Сада да имају бољи приступ актуелним конкурсима, тренинзима, семинарима, конференцијама, стипендијама, попустима, дешавањима као и свим информацијама које би потенцијално могле бити значајне за младе. Чланови Инфо-тима добиће прилику да развијају теоријске и практичне вештине за улогу вршњачких едукатора у области информисања младих, стекну нове пријатеље, добију драгоцено искуство, развију своје креативне потенцијале, упознају се са радом омладинских организација и органа локалне самоуправе намењених младима и на квалитетан начин проведу своје слободно време.
 

Више информација може се добити позивањем Канцеларије за младе телефоном на број 4882 - 871 или на сајту http://аko.rs/.

Нови Сад, 31. октобар 2011. године