Читај ми

ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА ФОНДАЦИЈЕ ''ПРИВРЕДНИК'' ОДРЖАН ДОБРОТВОРНИ КОНЦЕРТ

Хуманитарни концерт питомаца и штићеника Фондације ''Привредник'', поводом 120 година од оснивања „Привредника“ и пријема нове, 24. генерације стипендиста, одржан је у холу зграде Покрајинске владе. Том догађају, између осталих, присуствовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министар за рад, запошљавање и социјалну политику Зоран Ђорђевић и председник Управног одбора Фондације ''Привредник'', Његово Високо Преосвештенство, Миторполит загребачки и љубљански Господин др Порфирије.

Како се могло чути од управитеља Фондације проф. др Јове Радића, ''Привредник'' чији рад помажу донатори и добротвори, а иза чије идеје стоји преко 2000 младих људи, успешних на професионалном путу, најразличитијих образовних профила, у овој години обележава и 24 године рада у Новом Саду.

- Има ли шта вредније, квалитетније, значајније од помоћи младим људима који су жељни знања, који су спремни да уче, и да напредују, а немају довољно могућности за то. Наша обавеза, и одговорност је да им помогнемо да их имају. То је најмање што можемо да урадимо за будућност Србије, коју ће они градити. Од њих зависи да ли ћемо бити друштво у којем се цене рад, штедња, честитост и скромност, друштво у којем се меримо по томе какви смо, а не ко смо. Желим да својим примером помогну својим вршњацима да схвате да постоје вредности значајније од материјалних, да је улагање у знање једино право улагање у будућност и да се труд и поштен рад увек исплате – нагласио је Милош Вучевић.

Током свечаности истакнуто је да су међу донаторима и добротворима Фондације одувек биле знамените личности, од идејног творца Владимира Матијевића, Михајла Пупина, Николе Тесле, краља Александра Карађорђевића, Јована Цвијића, па до Владике Саве Шумадијског, академика Берислава Берића, Дејана Медаковића, Мирослава Радовановића, Бошка Петровића, Душана Каназира и других. Међу највећим данашњим донаторима су породица Сање и Небојше Петрић, Град Нови Сад, Влада Војводине, Српска банка, Удружење осигуравача Србије и други угледни привредници који свесрдно помажу њихов рад.

У оквиру свечаности, чија је специјална гошћа била глумица Татјана Бошковић, уручене су приступнице новопримљеним стипендистима, а њих 43 потврдило је свој статус оствареним успехом на конкурсу Фондације ''Привредник'' 2017. године.

Нови Сад, 23. новембар 2017. године