Читај ми

ПОСЕТА ПРОТЕСТАНТСКОЈ ХРИШЋАНСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ У НОВОМ САДУ

Поводом 20 година постојања и рада Протестантске Хришћанске заједнице, заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић посетио је ту заједницу и разговарао са њеним представницима о њиховом положају у Новом Саду.

- Конкретан повод мог доласка овде је прослава двадесетогодишњег постојања ове заједнице. Град Нови Сад придаје значај свим верским заједницама јер желимо да промовишемо мултикултуралност и мултинационалност у нашој средини. Сви грађани су нам исти без обзира на то којој нацији и вери припадају, и сви треба да живимо и радимо заједно, не једни поред других већ једни са другима - рекао је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић.

Протестантска Хришћанска заједница има много програма, баве се хуманитарним радом заједно са хуманитарном организацијом „Дуга“ са којом су спровели велики број акција и за то добили низ захвалница од званичних институција. Последњих пет година ХО “Дуга“ помаже и људима који су тешко оболели од рака и других тешких болести, а од 2008. године почео је са радом и Центар за рехабилитацију наркомана под називом Удружење „Центар Дуга“.

Након обиласка просторија Протестантско Хришћанске заједнице одржан је састанак на којем је било речи о њиховим потребама и будућој сарадњи са Градом.

Нови Сад, 13. септембар 2011. године