Читај ми

ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА МАЂАРСКОГ ТУЖИЛАШТВА ГРАДУ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са сарадницима састао се у Градској кући са тужиоцима из Републике Мађарске, као и са тужиоцима из Републике Србије.

Састанку су присуствовали генерални тужилац Мађарске др Петер Полт, главни тужилац Централне канцеларије за истраге Имре Керестеш, окружни тужилац округа Чонград Жолт Копас, републички јавни тужилац Загорка Доловац, тужилац за организовани криминал Младен Ненадић и апелациони јавни тужилац у Новом Саду Милан Ткалац.

Том приликом, саговорници су разменили искуства и утиске у вези са сарадњом тужилаштава две земље, а посебно је наглашена одлична сарадња коју јавно тужилаштво Републике Србије остварује са правосудним органима у Мађарској. Они су се сложили да две државе треба да комуницирају у свим аспектима, не само у правосуђу, јер поред тога што су граничне земље, Мађарску и Србију везују историја, култура и привреда.

Градоначелник Милош Вучевић, генерални тужилац Мађарске др Петер Полт и републички јавни тужилац Загорка Доловац сагласили су се да је неопходно и даље учвршћивати сарадњу тужилаштава двеју земаља у области борбе против тероризма, кријумчарења наркотика, оружја и трговине људима, као и континуирано радити на продубљивању односа свих институција Србије и Мађарске.

Нови Сад, 28. март 2017. године