Читај ми

ПОПИС СТАНОВНИШТВА, ДОМАЋИНСТАВА И СТАНОВА

Пописна комисија за припрему, организацију и спровођење пописа на територији Града Новог Сада одржала је конференцију за новинаре поводом почетка Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. у Републици Србији.

Том приликом председница комисије Ана Мујан истакла је да ће се попис становништва спроводити од 1. октобра (од 8 часова) до 15. октобра (до 20 часова) када ће пописивачи, лица са легитимацијама које садрже слику и овлашћење за рад, обилазити терен.

- Сви грађани Републике Србије имају право, али и дужност да учествују у попису и да на сва питања која се налазе у пописним обрасцима дају тачне и потпуне одговоре. Постоје два обрасца, један за лица а други за домаћинства – рекла је председница комисије Ана Мујан и додала да ће сва непописана лица у предвиђеном термину имати могућност накнадне пријаве коју ће извршити републички односно општински инструктори.

Попис становника представља најважнији статистички извор података о становништву, домаћинствима и становима у нашој држави, а учесници у попису су дужни да податке прикупљене од пописаних лица чувају у тајности јер ће се подаци користити искључиво у статистичке сврхе.


Нови Сад, 29. септембар 2011. године