Читај ми

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ СТАНОВА ПРИПАДНИКА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић положили су камен темељац за изградњу станова намењених припадницима снага безбедности. Полагању камена темељца присуствовали су потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Како је рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић реч је о заједничком пројекту Владе Србије и Града Новог Сада, у првој фази гради се 548 станова, а припадници снага безбедности моћи ће да их купе по цени од око 500 евра за квадратни метар.

- Поносан сам и срећан што почиње реализација пројекта који је председник Александар Вучић најавио пре више од годину дана, а ми као Град учинићемо све да ово буде једно модерно, лепо опремљено насеље, пријатно за живот. Неће овде бити гето, нити социјални станови, већ модерни објекти са свим пропратним садржајима, а градиће се и атлетски центар где ће спортисти имати одличне услове за тренинг. Променићемо "крвну слику" овог дела града, а коначно имамо могућност да све унапред предвидимо. То је најмање што смо могли да учинимо за припаднике служби безбедности због свега што су учинили и што чине и у тешким и у мирнодопским временима – нагласио је градоначелник Вучевић.

Премијерка Брнабић истакла је да Србија води политику дела, а не политику речи.

- Након Ниша, Врања, Краљева, Крагујевца и у Новом Саду почиње градња станова, и то је начин да кажемо хвала онима који стављају своје животе у опасност да би животи свих грађана били мирни и безбедни. Цео овај пројекат такође покреће грађевинску индустрију и осамдесет посто материјала је домаћег порекла. То је показатељ снажније економије и бољег буџета Републике Србије, а све захваљујући реформама које је 2014. покренула Влада на челу са Александром Вучићем – рекла је Ана Брнабић и поменула значај још два велика пројекта у Новом Саду до краја године, односно почетак изградње и реконструкције Клиничког центра Војводине и изградње Биосенс института који, како је оценила, ставља Нови Сад и Србију на европску мапу изврсности и иновација.

Зорана Михајловић такође је истакла важност пројекта за домаћу привреду и индустрију, с обзиром на то да су ангажоване домаће компаније.

- На иницијативу председника Вучића, претходних година много се урадило за оне од којих тражимо да ризикују своје животе и бране нашу слободу. Обезбедили смо им нове униформе, нова возила, повећали смо им плате и сада, што је најважније за њих и њихове породице, обезбедићемо им кров над главом, под повољним условима – закључио је Небојша Стефановић.

Нови Сад, 7. август 2019. године