Читај ми

ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ поделиo je пакете помоћи представницима социјално угрожених чланова Удружења дистрофичара јужнобачког округа, Друштва мултипле склерозе Војводине и Удружења параплегичара и квадриплегичара.

- Ово је наставак акције у којој делимо 700 пакета помоћи особама са инвалидитетом. Крајем децембра прошле године смо обрадовали децу из Удружења дистрофичара Јужно бачког округа и Савеза удружења особа са инвалидитетом Војводине, а данас ћемо поделити 153 прехрамбена пакета. Град Нови Сад ради на томе да олакша тежак положај особа са инвалидитетом и да испуни њихове захтеве, као што је обезбеђивање бенефицираног превоза за пратиоце у градском саобраћају што ће, претпостављам бити решено већ у овом сазиву Скупштине - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Мирослав Хома, члан Удружења параплегичара и квадриплегичара захвалио се на пакетима и додао да им оваква помоћ пуно значи, будући да особе са инвалидитетом спадају у најугроженије групе становништва, јер од помоћи коју добијају осим основних животних трошкова плаћају и особу која им помаже. У наставку акције пакети помоћи биће подељени и члановима других удружења инвалида са територије Војводине.

Нови Сад, 28. фебруар 2012. године