Читај ми

ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ ОРГАНИЗАЦИЈИ ГЛУВИХ, НОВИ САД

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ посетио је Организацију глувих, Нови Сад и том приликом поделиo je 62 прехрамбена пакета социјално угроженим члановима овог удружења.

- Организација глувих Новог Сада има 1200 чланова и проблеми са којима се сусрећу нису довољно истакнути у јавности. Град Нови Сад ће учинити све да им помогне у превазилажењу проблема код заказивања и обављања лекарских прегледа - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и додао да би се успостављањем комуникације између преводиоца и одређених амбуланата, путем телекомуникационих веза значајно побољшао квалитет здравствених услуга за ову категорију особа са инвалидитетом.

Секретар Организације глувих, Нови Сад Мирко Кнежевић, се у име присутних чланова захвалио Граду Новом Саду на пажњи и пакетима, који су добродошли у време празника и указао на значај сарадње са Градском управом за здравство у решавању проблема са којима се суочавају чланови Организације глувих.

У оквиру акције којом се пружа помоћ социјално најугроженијим особама са инвалидитетом до сада су подељени пакети деци из Удружења дистрофичара Јужно бачког округа и Савеза удружења особа са инвалидитетом Војводине, као и члановима Удружења дистрофичара јужнобачког округа, Друштва мултипле склерозе Војводине, Удружења параплегичара и квадриплегичара, Удружења грађана за церебралну и дечију парализу Јужно бачког округа - Сунце и Градске организације слепих, Нови Сад. У наставку акције пакети помоћи биће подељени и члановима других удружења инвалида са територије Војводине.


Нови Сад, 12. април 2012. године